girl zimní.gif

Dobrou pohodu na webu o zdraví a elánu:  

 

VYCHYTÁVKY NA BOLÍSTKY

bol2.jpg




 

♥  Pár tipů na bolístky z mé sbírky, človíčci, snad jsou zajímavé a užitečné. Najdete vychytávku pro tu svou? .

girl zimní.gif

ZUBY

zuby3.jpg
Krásný bílý úsměv je výtečná vizitka každého člověka. Je to velmi důležité v dnešní době, kdy je tak významný první dojem a tím pádem i náš vzhled. Proto bychom si aspoň trochu měli dávat pozor na různé potraviny, které mohou  zoubky zabarvit a tím i zhoršit náš obraz v očích jiných lidí.

Velmi silně barví zuby černý čaj. Ten je mnohými lidmi vnímán jako relativně zdravý nápoj. Považuje se ho často za výrazně zdravější než káva, ale z hlediska bílé barvy zubů je pro nás … horší. Na druhou stranu vyšší obsah fluoru v čaji chrupu prospívá. Takže to chce ctít jistou vyváženost, například dávat si tento lahodný nápoj spojený s Anglií a Čínou spíše v odpoledních hodinách a nezapomínat na pečlivé čištění zubů. Bylinkové a zelené čaje barví trochu méně, ale efekt je také  viditelný.

Různé slazené a energetické nápoje jsou obecně velmi nezdravé i když bohužel, zvláště u dětí a mladých lidí, velmi oblíbené. Proto asi nikoho nepřekvapí, že tento skoro jed barvě zubů také neprospívá. V tomto případě nejde jen o nános nějaké barevně ošklivé vrstvy, ale také o neustálé narušování naší skloviny, čili základní a vlastně jediné přirozené ochrany našich zubů. Tady je efekt silně zdvojený, díky poškození skloviny se barviva z nápojů a také z  jiných méně agresivních potravin usazují lépe a naše zuby zoškliví velmi rychle.

Červené víno dokáže s bílou barvou zubů také docela hezky zamávat. Kyseliny které obsahuje narušují sklovinu a barvivo pak jen tuto práci doplní vizuálním efektem. Pozor ale i na bílé. To sice nebarví, ale útočí na sklovinu stejně jako červené.

Ovoce je sice zdraví prospěšné, ale pokud jde o vliv na barvu a sklovinu našich zubů, tak už to není tak úplně dokonalé. Nejsilnější efekt, kde kyseliny podporují navíc ještě výrazná barviva, je asi obecně u lesního ovoce.  Negativní vliv má nejen konzumace samotného ovoce, ale také pití různých džusů. Spousta lidí sice vynechává škodlivé a přeslazené chemické nápoje, ale pere do sebe pod tlakem přírodní šťávy a pak se u zubaře diví, proč jejich zuby jsou v tak špatném stavu.

No a poslední významnou skupinou “barvičů” jsou sladkosti. Zvláště pokud vidíme, že po jejich konzumaci se nám nebo dítku začíná barvit jazyk nebo rty, je jasné, že něco podobného čeká ve větší či menší míře naše zuby. Navíc cukr prospívá bakteriím, které ničí sklovinu a ze zobání bonbónků tělo nezískává vlastně nic užitečného, takže bychom si měli promyslet, jestli nebude nejlepší se cukrkandlům vyhýbat co nejčastěji.

Co dělat v situaci, když nám zuby barví něco zdravého nebo velmi oblíbeného? Samozřejmě člověk nemůže být úplný dogmatik a dopřát si jednou za čas sklenku červeného a nebo hrneček s borůvkami rozhodně není nějaký velký hřích. Také nemusíme úplně vyřazovat ovocné džusy. Zdravé opravdu jsou. Pijme je jen s rozumem a také nám výborně může pomoci brčko, díky kterému zmenšíme kontakt tekutiny se zuby. To samé se týká vlastně i potravin, čili hlavně ovoce a zeleniny nebo i některých omáček, jako je například sojovka. Ty sice nemusíme jíst brčkem, ale můžeme je v ústech držet kratší dobu … i když samozřejmě je polkneme až po pečlivém rozžvýkání.

K bělejším zubům vám pomohou některé potraviny. Víte, které?

Když se člověk zamyslí nad tím, co by měl konzumovat, aby měl silnější a bělejší zuby, asi ho těžko na prvním místě napadne hořká čokoláda. Přestože se tmavě zbarvená laskomina jeví na první pohled jako zabiják bělostného úsměvu, ve skutečnosti skutečně k bělejším a zdravějším zubům pomáhá. Stejně jako zelený čaj, jahody či sýr.

 
zuby.jpg

Amalgám - časovaná bomba - Jutta Altmann-Brewe

Zdravé zuby = základ zdraví
 

Jak se zbavit jedů v ústech, ozdravění zubů, jak pečovat o zuby, léčení otrav rtutí, nebezpečí pro děti, léčivý půst.

Kniha přichází se šokujícím zjištěním, po kterém vás začnou brnět všechny opravené zuby. Bylo potvrzeno, že rtuť uvolňující se ze zubních plomb působí velmi škodlivě na lidský organizmus.

Nekvalitně provedený stomatologický zásah (jichž je podle statistik až 80 %) se může podepsat dokonce na nevratném poškození tělesných funkcí a vyvolat vážná onemocnění, jakými je například roztroušená skleróza nebo poruchy mozkové činnosti.

Autorka nabízí množství řešení, jak tyto negativní vlivy odstraňovat a zároveň zveřejňuje nejnovější poznatky, jež doposud nebyly běžným čtenářům zpřístupněny.


Vazba: brožovaná 
Počet stran: 132 
Formát: A5
Běžná cena:178,00 

  Máte-li zubní kaz, nemusíte hned spěchat dát si ho zaplombovat, nýbrž můžete se pokusit zub regenerovat. Naše těla se totiž neustále obnovují, a i když to není běžně známo, je možno regenerovat i zuby. Obnovit si zuby je bezpochyby lepší než nechat si je zaplombovat, protože většina dnešních plomb obsahuje buď rtuť (známý toxin, který poškozuje mozek a nervový systém), nebo estrogen (bílé plomby uvolňují estrogen a přispívají k hormonálním problémům). Navíc je regenerace zubů snadná.

Potřebujete pouze dvě věci: kořen kostivalu a skořápky z organických vajec. Skořápky se používají proto, že obsahují 27 minerálů a spoustu vápníku, takže je to ideální stavební materiál k regeneraci zubů. Složení vaječných skořápek se vlastně velmi podobá složení zubů a kostí. Kořen kostivalu se užívá proto, že urychluje růst kostí, zubů a tkání. To napovídá i český název „kostival“, slovensky “kostihoj”.

Když si chcete regenerovat zuby, měli byste sníst jednu skořápku organického vejce denně. Nejlepší způsob, jak ji zkonzumovat, je rozmixovat skořápku na jemné částice s čerstvým ovocem na tzv. smoothie (pozn. překl.: Smoothie – hustý nápoj většinou jen ze samotného ovoce, v USA velmi oblíbený, něco jako naše přesnídávka, ale pije se to). Ideální je nápoj z banánu, protože banán udrží částečky skořápky v suspenzi a neklesnou na dno sklenice. Vejce rozbijte a před mixováním povařte skořápku 5 minut ve vodě, aby se zničily případné patogeny.

Kostival lékařský je 60-100 cm vysoká vytrvalá bylina. Lodyha je přímá, ve vrchních partiích je větvená. Listy jsou umístěny střídavě, mají vejčitě kopinatý až kopinatý tvar, jsou chlupaté. Z rubové strany listů je velmi výrazná žilnatina. Okvětní lístky mají barvu v odstínech načervenalé, fialové, modrofialové a červenofialové. Kvete od května do července. (zdroj – wikipedia)

Tímto tedy doplníte ve svém těle minerály a vápník. Dále je třeba používat na své zuby a dásně kořen kostivalu. Kořen může být čerstvý nebo sušený, pokud je sušený, mírně ho po 10 minut povařte, aby se rehydratoval. Pak rozmixujte asi palec kořene s pár lžícemi vody, aby vznikla tekutina. Tu převalujte v ústech a srkejte mezi zuby asi po 20 minut. Pak vyplivněte.

Pokud budete používat kořen kostivalu tímto způsobem jednou denně, pravděpodobně během pár týdnů uvidíte výsledky. Mnohé kazy se tímto způsobem mohou úplně uzdravit za 1 – 2 měsíce pravidelného denního ošetřování. A nejlepší na tom je, že když se zuby uzdraví, nemusíte si nechat dát na zbytek svého života do úst toxické kovy nebo látky narušující hormonální rovnováhu.

Poznámky: kořen kostivalu může klást vyšší nároky na játra, takže kdo má problémy s játry, měl by se mu vyhnout. Až se vaše zuby zregenerují, měli byste kostival přestat užívat, abyste to nepřehnali.

http://www.naturalnews.com/029112_teeth_regeneration.html

Zdroj: Orgonet


zuby1.jpg

 

krásné vánoce.jpg
Návštěvní kniha
zimní 2.jpg
Ikona
ikona%20bol2[1].jpg
vše nej.jpg

Mé další weby na Webnode
 

http://cms.s-pribyvajicim-vekem.webnode.cz/

http://cms.šik-i-starší.wenode.cz/


oba o krásném a zdravém stárnutí

 

OBLÍBENÉ ODKAZY

 

Seniorka a děti 


 

honzík.gif
jarunka137.gif
vva6.jpg
děda humor1.jpg
objetíčko.jpg
pohyb 1.jpg
2. advent.gif
girl vva.gif
                        

Přeji radost, smích, lásku a něhu, pytel peněz, zásobu zdraví, ať tě každý den i mé tipy moc baví.


 
               

KRÁSNÉ DNY

KRÁSNÉ DNY

Vychytávky na bolístky, našli jste ty své?

Stránky webu v prohlížeči Mozilla Firefox byly založeny 21. ledna 2013  a jsou pro vás průběžně aktualizovány.

 

 

 

Name
Email
Comment
Or visit this link or this one